Fundul ferm si rotund reprezinta, fara indoiala unul dintre atuurile feminine care atrag cu succes privirile admirative ale barbatilor.
Exercitiile pentru fese sunt obligatorii daca ne dorim un posterior de invidiat. Desigur, o importanta deosebita o are si mostenirea genetica. Mai ales in cazul femeilor. Din pacate, majoritatea dintre ele nu sunt norocoase si, in consecinta, trebuie sa depuna un efort considerabil pentru a avea fesele asa cum si le doresc.
Odata cu trecerea timpului, muschii fesieri pierd tonusul pe care il aveau cu ani in urma. Este un adevar crud, care se aplica tuturor. De aceea, este mai eficient sa prevenim decat sa reparam. Preventia presupune exercitii regulate, corect executate.
Genuflexiunile sunt preferatele mai multor categorii de sportivi: de la fotbalisti, atleti, culturisti si halterofili, pana la balerini. Acest tip de exercitiu fizic dezvolta rezistenta, sporeste viteza si forta picioarelor si, daca sunt facute cu o respiratie ampla, extind constant cutia toracica.
Exista insa o serie de cerinte pe care practicantul trebuie sa le indeplineasca pentru ca genuflexiunile sa aiba rezultatele dorite. Si anume:
- Muschii ce inconjoara articulatiile soldului si genunchiului sa fie suficient de puternici;
- Tibiile si trunchiul sa fie inclinate corect;
- Articulatiile gleznei si soldului sa aiba o flexibilitate ireprosabila;
- Sa aiba capacitatea de a stabiliza cu fermitate soldurile, trunchiul si coloana, pentru a putea astfel sa sprijine si sa miste greutatea
Pentru ca genuflexiunile sa fie cu adevarat utile pentru posterior, este important sa fie executate foarte adanc, adica fundul sa se coboare pana la nivelul calcaielor iar picioarele sa nu se indrepte integral dupa ridicare, pentru ca muschii sa pastreze tensiune pe toata durata miscarii. Executate astfel, genuflexiunile sunt cheia rezultatelor mult visate. Trebuie insa in mod obligatoriu executate 4- 5 serii in fiecare zi, timp de minim doua luni. Numarul de repetari trebuie marit treptat. In caz contrar, va puteti alege cu o nedorita febra musculara.
Unii antrenori considera genuflexiunile un veritabil exercitiu minune, deoarece implica deopotriva forta, coordonare si echilibru. Totusi, genuflexiunile nu sunt recomandate persoanelor sub 18 ani. Motivul este simplu: pot afecta cresterea in inaltime, mai ales daca sunt efectuate cu greutati.
In aceasta varianta, practicantul va avea cate o greutate in fiecare mana. Executia se face in timp ce bratele se ridica si se aduc in pozitie orizontala.
O combinatie de fandari, sprinturi, indreptari si genuflexiuni reprezinta reteta perfecta pe care multi antrenorio recomanda pentru un posterior de invidiat.
Desigur, ca in cazul oricarui alt tip de muschi, nu sunt suficiente doar antrenamentele. Adica oricate exercitii pentru fund ai face, trebuie sa acorzi alimentatiei atentia cuvenita. Acest lucru inseamna ca, la fiecare masa, pe langa grasimi sanatoase, verdeturi si legume, trebuie obligatoriu sa consume o portie consistenta de proteine animale ( oua, peste, carne).
Desi este un exercitiu care poate pune probleme serioase in prima faza a antrenamentului, rezultatele pe care le ofera sunt specaculoase si din acest motiv, merita sa fie introdus in antrenamentul de fiecare zi, indiferent de nivelul practicantului.
Ai deja un cont?